Groei is
aandacht hebben
voor elke dag
die nodig is

SUZAN WIJNBERGEN

Vertrouwenspersoon

Overal waar mensen samenkomen, kunnen er dingen gebeuren waar een vertrouwenspersoon voor nodig is. Suzan Wijnbergen werkt als extern vertrouwenspersoon en is ze op vaste tijden aanwezig.

Daar snijdt het mes aan twee kanten: de drempel om te praten is laag en Suzan kan zich de bedrijfscultuur eigen maken. Dat helpt haar om beleid op te stellen, voorlichting te geven of advies op gebied van bijvoorbeeld psychosociale arbeidsbelasting (PSA) of gewenste omgangsvormen.

Deze functie heeft alles te maken met vertrouwen, veiligheid, integriteit en geheimhouding. Maar bovenal is dit lastige materie en is het zaak dat je het beleid volgt, procedures begrijpt en de medewerkers die hebben gepraat in bescherming neemt. Kennis van mensen en van zaken is essentieel. Plus: kunnen luisteren zonder oordeel. En dan precies het goede doen waardoor medewerkers en het bedrijf zijn geholpen.

Suzan Wijnbergen is aangesloten bij LVV, en ze biedt diverse methoden aan om iedereen in een organisatie op zo’n manier te helpen dat het altijd oplucht. Je voelt je gehoord. Je kunt weer verder.