Versterk je team met Formiblox

Met de zomer voor de deur is dit het perfecte moment om je team een boost te geven. Bij Groeikompas zijn we enthousiast over onze nieuwste aanwinst: Formiblox. Dit is een praktische tool die op een leuke en effectieve manier helpt om teams sterker te maken.

Wat is Formiblox?

Formiblox is een nieuwe, interactieve manier om samenwerking binnen een team te verbeteren. Het spel bestaat uit twee delen waarin teamleden spelenderwijs leren over hun eigen rol binnen het team en hoe ze deze het beste kunnen inzetten in de praktijk.

Formiblox is niet zomaar een spel; het is een doordacht ontworpen tool die teamleden in staat stelt hun samenwerking te analyseren en te verbeteren. Het spel bestaat uit twee delen, waarbij elk deel gericht is op verschillende aspecten van teamwerk.

Eerste Ronde: Hierin ontdekken de deelnemers door verschillende activiteiten hun individuele rollen binnen het team. Ze leren over de sterke punten en valkuilen van hun rollen en hoe deze in te zetten ten gunste van het team.

Tweede Ronde: Deze ronde focust op de praktische toepassing van de inzichten verkregen in de eerste ronde. Deelnemers werken samen aan opdrachten die reflecteren op dagelijkse werksituaties, waarbij het geleerde direct wordt toegepast.

Waarom juist nu kiezen voor Formiblox?

De periode vlak voor de zomervakantie is een uitstekend moment om te reflecteren op de eerste helft van het jaar en samen een sterke basis te bouwen voor de rest van het jaar. Formiblox is hierbij een waardevol hulpmiddel:

  • Inzicht in Rollen: Het geeft een duidelijk beeld van wie wat doet binnen het team en hoe deze rollen effectiever kunnen samenwerken.
  • Open Communicatie: Het bevordert een cultuur van openheid en waardering, wat essentieel is voor een positieve teamdynamiek.
  • Actiegerichte Aanbevelingen: Na elke sessie worden concrete, direct toepasbare stappen aangeboden om de samenwerking te verbeteren.

Voor wie is Formiblox geschikt?

Formiblox is ideaal voor teams die streven naar een betere samenwerking en communicatie. Het is geschikt voor diverse groepen, van kleine startups tot grote afdelingen binnen multinationals, en biedt aanpasbare modules die relevant zijn voor elke organisatorische context.

Hoe plan je een Formiblox sessie?

Het organiseren van een Formiblox sessie is eenvoudig. Je kunt contact opnemen met ons via office@groeikompas.nl om een sessie te plannen die is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van jouw team. Een Formiblox sessie is een geweldige manier om het teamgevoel te versterken, terwijl iedereen zich voorbereidt op een ontspannen en productieve zomer.

Veelgestelde Vragen over Formiblox

Wat gebeurt er tijdens een Formiblox sessie?
Elke sessie duurt ongeveer een halve dag en omvat twee interactieve rondes die ontworpen zijn om inzicht te geven in de teamrollen en hoe deze effectief samen kunnen werken.

Wat is het ideale aantal deelnemers voor een Formiblox sessie?
Formiblox is het meest effectief met een groep van 6 tot 20 deelnemers. Dit zorgt voor optimale interactie en persoonlijke aandacht van de facilitator.

Hoe bereidt ons team zich voor op een Formiblox sessie?
Zorg ervoor dat alle teamleden beschikbaar zijn voor de gehele duur van de sessie. Het is ook nuttig om eventuele specifieke doelen of kwesties die binnen het team spelen vooraf te delen met de Formiblox facilitator.

Wat gebeurt er na een Formiblox sessie?
Na afloop ontvangt elk team een gedetailleerd verslag met de bevindingen en aanbevelingen om de teamdynamiek verder te verbeteren.

Kan Formiblox worden aangepast aan de specifieke behoeften van ons team?
Ja, Formiblox is flexibel en kan worden aangepast om perfect aan te sluiten bij de unieke dynamiek en doelstellingen van elk team.